Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tiilipuutarhat 1-3, Kuopio-Helsinki 2013

Tiilipuutarha 1, Myllyn pääty, Kuopio
Tiilipuutarha 2, Taidetori, Kallamarinan makasiini, Kuopio
Tiilipuutarha 3, Art Fair Suomi '13, Kaapelitehdas, Helsinki


Tiilipuutarha 1, Luovien alojen keskus MYLLY, Kuopio, 18.5.2013 lähtien

Olen rakentanut Tiilipuutarha -sarjan teokset keräämistäni purkutiilistä, löytötavaroista ja kasveista. Punatiilet ovat kiehtoneet minua kauan, niiden syvä väri ja yhteys maahan. Ehkä vaikutusta on sillä että Helsingin vaarini oli muurari ja Karjalan vaarini teki tiiliä ja kaakeliuuneja omin käsin. Ja että työhuoneeni sijaitsee punatiilisessä pajarakennuksessa, VR:n entisissä tiloissa Kuopiossa.

Kaapelitehtaan Tiilipuutarha 3 olen käyttänyt myös Kaapelin vanhoja punatiiliä. Tiilet jatkavat patinoitumistaan ja syötävät kasvit kiertokulkuaan sään, ajan ja tapahtumien myötä. Teokset ovat vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa ja siten jatkuvassa muutosprosessissa.

Tiilipuutarhojen kuvat, Kappale Tanian seinää 1-7, olen kuvannut kuvanveistäjä Egon Tanian Brick Fountain -teoksesta Kapkaupungissa keväällä (= etelän syksy) 2013. Teoksissani kohtaavat etelä ja pohjoinen, kevät ja syksy. Projekti jatkuu Kapkaupungissa ja Kuopiossa 2013-2014.


Tiilipuutarha 3, 2013. Purkutiilet, yrtit, valokuvat Egon Tanian tiiliseinästä Kapkaupungista.
Art Fair Suomi '13, Kaapelitehdas, Helsinki, lokakuu 2013

 

Kiitokset: Kuopion kaupunki, Jätekukko, Mylly, Taidetori, Woodstock Foundry (Kapkaupunki), Egon Tania, Erkki Pellikka, Matti Mattsson, Maijariitta Karhulahti, Kaapelitehdas ja MUU ry.