Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AjankohtaistaAnsioluetteloKatso lisääTyöskentelystäniYhteystiedotKristiina Korpela FacebookissaIn English


TyöskentelystäniTeen ympäristö- ja tilateoksia sekä installaatioita ja kollaaseja luonnon antimista ja kierrätysmateriaaleista. Kasvatan, kerään ja kerjään materiaalini itse ja kierrätän niitä. Aineet ovat vertauskuvia ja välineet viestejä. Käytän purkujätettä ja löytötavaroita sekä kasvikuntaa, erityisesti hyötykasveja. Ilmastonmuutos on ollut keskeinen teemani vuodesta 2003.

Kartoitan taiteessani tuhoutumisen ja syntymisen yhteen kietoutuvia prosesseja. Toteutan teokseni usein tiettyyn paikkaan, paikan ehdoilla. Vuorovaikutus ympäristön kanssa on minulle olennaisen tärkeää. Sää, luonto ja muut ihmiset tuovat sattumaa ja yllätyksellisyyttä työskentelyyn. Dokumentoin teoksiani valokuvaamalla ja videoimalla. Myös tätä kuvamateriaalia kierrätän uusiin teoksiini, kuten helposti kuljetettaviin valokuva- ja videoteoksiin.

Vuosittainen työskentely Etelä-Afrikassa 2005-2014 on vaikuttanut paljon värimaailmaani ja tuonut myös ihmiset mukaan kuviin. Afrikan luonto ja historia ovat synnyttäneet uusia ilmastonmuutokseen liittyviä aihepiirejä: vesi, paratiisi ja syntiinlankeemus, ilmastopakolaisuus, kodittomuus. Nykyisten luonnonkatastrofien myötä esiin ovat nousseet kohtuuttomuus- ja ahneusteemat.

Katso lisää.