Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tässä = Nyt

Jukka Huhtala, Riikka Viinikanoja, Kaisa Törmänen,
Arto Väisänen, Kristiina Korpela

Galleria Kapriisi 17.10.-5.11.2008

Kuraattori Timo Kokko:

"Galleria Kapriisi kokee muodonmuutoksen ennen siirtymistään Kuopiosta Tampereelle: se muuttuu taiteilijoiden työtilaksi, ateljeeksi. Kuopion kuvataiteilijoiden, Ars Liberan TÄSSÄ = NYT -näyttelyn taiteilijat Jukka Huhtala, Riikka Viinikanoja, Kaisa Törmänen, Arto Väisänen ja Kristiina Korpela työstävät teoksiaan omilla vuoroillaan Kapriisin tilassa. Taiteilijat tuovat näyttelyyn valmiita töitään, jonka lisäksi he vielä tekevät paikan päällä teoksen.

Näyttely on osa Ars Liberan 50-vuotisjuhlavuoden toimintaa. Lisäksi se toivottaa Galleria Kapriisille ja galleristi Eeva Vesannolle onnea tulevaisuuteen ja kiittää hänen antamastaan tuesta kuopiolaiselle kuvataiteelle."

Alla Kristiina Korpela: Litistetty kasvihuone, 2008. Valokuvapohjaiset kalvotarrat, muovi. Alinna yksityiskohta.

Kuva yllä Olli Herranen, alla Hannu Miettinen.

Minulle taiteen tekeminen on jatkokertomus, jossa on huippukohtia ja putoamisia. Myös itse taide on prosessi, virtaus, flow. Taideteoksen pysyvyys ei ole tärkeää, vaan muutos ja kiertokulku. Kierrätän teoksissani esineitä, elementtejä ja materiaaleja. Ilmastonmuutos on suhteellisen pysyvä teemani.

Nyt-teoksissani laitoin kiertoon taidemuseon keväisen Kukka-näyttelyn läpikuultavat materiaalit: akvaarion, tekokukat, kalvot. Kerroksellisuutta kokonaisuuteen toivat eri aikakausien elementit - vanhimmat esineet olivat 1960-luvulta, tuoreimmat toin Kapkaupungista suoraan näyttelyyn marraskuun alussa.

Käytän muovimateriaaleja siksi, että väline on viesti. Lasi ja muovi ovat osuvia materiaaleja kasvihuoneilmiön ja pallomme kohtalon visuaaliseen pohdiskeluun. Sitäpaitsi Kapkaupungissa, jossa osan vuotta työskentelen, tuhlataan muovia siekailematta - Etelä-Afrikan epävirallinen kansalliskukka on värikäs muoviriekale piikkilanka-aidalla. Estetiikkaa väheksymättä: läpikuultavuus on kaunista, särkyvyys koskettaa.

 

Seuraavat kuvat: Hiljainen akvaario purettuna, Afrikkalainen akvaario tekeillä.

Seuraavat kuvat: Afrikkalainen akvaario, 2008, installaatio (pysäytyskuvia). Tekokukat, löytötavarat, muovi, akvaario, vesi, pumppu.

Kuvat Hannu Miettinen.