Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Rakentajat, Kapkaupunki – Helsinki 2012

Henkilökohtainen kaupunki – Personal City, teoksia kaupunkitilassa ja galleriassa, MUU Galleria, Helsinki, 10-29.4.2012. Helsinki Photography Biennial 2012

 

Kapkaupunkilaisia maalarityttöjä, 2012

Helsinki-Vallilan rakennussiivooja, 2012

 

Kaikki kaupungit purkavat ja rakentavat koko ajan, varsinkin suurten tapahtumien yhteydessä. Kaupunki on prosessi. Rakennustyömaat muuttavat kaupungin ilmettä väliaikaisesti, korjatut ja uudet rakennukset koko kaupunkikuvaa suhteellisen pysyvästi. Tarkoitukseni on tuoda eteläisiä rakentamiskuvia pohjoiseen ja viedä pohjoisia rakentamiskuvia etelään, viimeistään 2014, jolloin Kapkaupunki on World Design Capital, kuten Helsinki on 2012. Kuvien kautta pyrin rakentamaan kulttuurien välistä vuorovaikutusta.

Sukujuureni äitini puolelta ovat Helsingin Vallilassa, missä pappani työskenteli muurarina. Itse olen opiskellut, asunut ja työskennellyt Helsingissä pätkittäin. Kapkaupungissa olen työskennellyt vuosittain 2005 lähtien. Molemmissa kaupungeissa olen valokuvannut rappeutuneita rakennuksia, varsinkin seiniä, sekä rakennustyömaita erityisesti Kapkaupungissa. Viimeisimmät kuvani Kapkaupungista ovat maaliskuulta 2012. Tulostin ne paikanpäällä säänkestävälle ferrox-levylle.

Kiinnitin kuvat SRV Yhtiöt Oyj:n rakennustyömaan seinämille ja väliaikaisille rakenteille, sekä rakentajien että ohikulkijoiden nähtäville (Vallila, Teollisuuskatu 3). Kuvien oheen sai laittaa eteläafrikkalaiseen tapaan muutakin materiaalia, kuten tarroja ja graffitteja. Vastavierailulle Kapkaupunkiin kuvaan SRV:n ja muiden helsinkiläisten rakennustyömaiden rakentajia 2012-.

Kohtaamisia Vallilassa 2012: