Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kellä on parhaat tikkaat 2

Luovien alojen keskus Myllyn 10-vuotisjuhlanäyttely,
Kauppakeskus Apaja, Kuopio 2020

Luovien alojen keskus Myllyn 10-vuotisjuhlanäyttely 2020 rakennettiin kauppakeskus Apajaan Kuopion torin alle. Sinne pystytin installaationi Kellä on parhaat tikkaat 2, joka on jatkoa 14 vuotta sitten Itävallan Cselley Mühlen (Myllyn) pihalle tekemälleni tikapuuteokselle. Silloiset EU-workshopin teemat ovat yhä ajankohtaisia: monimuotoisuus ja kilpailu, monikulttuurisuus ja fanatismi. Teokseni muuttaa ilmettään ulkoa tulevan valon myötä.

Täydensin jätepuusta nikkaroimani tikapuut hylätyillä rukkasilla, joita aikoinaan keräsin VR:n lakkautetulta konepajalta. Minulla oli pitkään työhuone konepajan pajarakennuksessa, ympäristö oli antoisa ja hyviä yhteistyökumppaneita löytyi kosolti, kuten myös kierrätystavaraa.

Korona-ajan avajaisissa 6.6. pidettiin välimatkaa, juotiin mahlaa ja vettä, syötiin kettukarkkeja ja vegaanisia karpalokarkkeja. Kesä kukki jo maljakossa.

Kannustin katsojia osallistumaan installaatioon omalla panoksellaan. Sekaan heitettiin mainoslehdyköitä ym. materiaalia ja mikäs siinä.

Mutta kun aurinko pudotettiin alas ja tikapuut kaatuilivat vinksin vonksin, päätin että tää on nyt tässä. Keräsin teokseni ja tykötarpeeni pois tilasta ennen näyttelyn päättymistä ja totesin: mielenkiintoinen kokeilu.