Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Love

 Ryhmänäyttely, Kuopion taidemuseo / Ars Libera, kuraattori Juha-Heikki Tihinen, 1.6-2.9.2012

Rakkauden tila, 2012. Muunneltava tilateos. Paino- ja valokuvat sekä tussi akryylille, laminointi, puurima. Taustalla Kootut lankeemukset (osa), 2011-2012.

Kootut lankeemukset 9, 2012. Paino- ja valokuvat sekä tussi, printattu Hahnemühle-paperille.
Kuva mukana myös Rakkauden tilassa.

Kootut lankeemukset 5, 2012. Paino- ja valokuvat sekä tussi, printattu Hahnemühle-paperille.
Kuva mukana myös Rakkauden tilassa.

Kuvat Hannu Miettinen

Rakkauden tila ja Kootut lankeemukset

Raamatun kertomukset paratiisista ja syntiinlankeemuksesta ovat kiinnostaneet minua hamasta nuoruudesta. Kymmenisen vuotta olen kerännyt vanhoja ja uusia kuvia näistä teemoista ja käyttänyt niitä lähtökohtana monissa teoksissani.

Vaikka syntiinlankeemus onkin vakava asia, keskiaikaisissa ja varhaisrenessanssin Paratiisi-kohtauksissa on usein koominen sävy, joka vetoaa minuun. Tuntemattomat taiteilijat ja suuret nimet kuten Dürer, Cranach ja Bosch ovat visualisoineet legendaa ja kuvat ovat jääneet elämään. Jopa se pieni hedelmää ahmiva apina keskiaikaisen piirroksen alareunassa - ja sama apina suomalaisessa Coco Pyhä Ramattu Suomexi kuvituksessa (1642). Nämä kiehtovat kuvat kaikkinensa ovat inspiraationi lähde.

Syntiinlankeemuksessa menetettiin viattomuus ja sukupuolielimet piti peittää lehdyköillä. Eipä enää poimittu hedelmiä, ei omenoita eikä viikunoita paratiisin puista. Piti ryhtyä otsat hiessä raatamaan hedelmiensä eteen ja kivulla & säryllä synnyttämään uusia ihmisiä. Nyt nämä jälkeläiset eivät enää erota hyvää pahasta vaan ahnehtivat kaiken houkuttelevan itselleen, eikä kaverille jätetä…

Love-teoksissa olen käyttänyt kollaasimaisesti taidehistoriallisia painokuvia, tussia ja omia valokuviani Kukka-akvaarioistani ja Kapin kukkasista (Cape Floral Kingdom).

Rakkauden tila on muunneltava tilateos,
jonka voi rakentaa kuusikulmaiseksi, sisäänmentäväksi tilaksi (kuva),
triptyykkimäiseksi sermiksi tai vaikka haitariksi.
Paneelien mitat ovat n. 190 x 110 cm,
kehykset ovat kastanjasävyllä petsattua mäntyrimaa.

Kootut lankeemukset on sarja
kollaasimaisia koosteita, jotka on printattu mustesuihkutulosteena
Hahnemühle -paperille. Koko ilman kehyksiä n. 30 x 20 cm.