Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Missä kotini on?

Valokuva- ja esineinstallaatio (Rakentajat 2)

Global Mix, Valmed ry:n ryhmänäyttely
Luovien alojen keskus Mylly, Kuopio 2014

Kotini on peittoni
Kotini on telttani
Kotini on romuauto
Kotini on rhododendronpensas
Kotini on Reformikatu
Kotini on pahvilaatikko

Taustaa

Nykymaailmassa valtaisa määrä ihmisiä vaeltaa maasta ja paikasta toiseen rakentaen väliaikaisen kotinsa minne se milloinkin on mahdollista, niistä tarvikkeista joita ympäriltä löytyy. Installaatio jatkaa Kapkaupungissa 2012 aloittamaani Rakentajat -projektia. Tutustuin Kapkaupungin kodittomiin asuessani District Sixissä, entisellä värillisten asuinalueella joka jyrättiin maan tasalle rotusorron aikana. Kodittomien joukossa on asuinalueen alkuperäisiä asukkaita ja maan alkuperäiskansaa (khoisan) sekä muualta Etelä-Afrikasta ja naapurimaista saapuneita siirtolaisia ja pakolaisia. He ovat asunnottomia, köyhiä, työttömiä, sairaita, rikollisiakin.

Installaation osat

Kokonaisuus rakentuu kollaasimaisesti seinälle ja lattialle. Kuvat väliaikaisista koti- rakennelmista ja niiden asukkaista ovat paperille tulostettuja valokuvia, joista osa on toteutettu julistemuotoon. Mukana on myös kodittomien elämään olennaisesti liittyviä esineitä kuten vesipullo, peitto ja musta muovi. Alussa on listaa yksittäisten kuvien nimistä.

Kotini on romuauto

Kotini on peittoni

Kiitokset

Sherizaan Isaacs, Riedewaan Adams, Yassiem Adams, Julian George, Candice Aploon, Mbaraka Issa, Maanie Abduragmaan, Vicky Sistar, Ricky, Sidney, Lappe, Gail, Shireen, Brenda, Boy.